Opleiding tot

Ceremoniespreker

Hou je van woorden, van mensen en van hun verhalen?

Heb je een vlotte pen en een leuke stem?

Wil je het verschil maken op momenten die er echt toe doen?

Ook jij kan ceremoniespreker worden!

Merveil's bezielster Stefanie, bundelde immers alle kennis en ervaring die ze de voorbije jaren als storyteller/ceremoniespreker opdeed en brengt dit in een complete opleiding tot ceremoniespreker.

 

Je volgt de opleiding vlot en op eigen tempo via de online Merveil Academy. Daarnaast kan je opgenomen worden in een hechte online ceremoniesprekers-community waarin al je vragen beantwoord worden en je je ervaringen deelt met andere cursisten.

Online opleiding in 10 modules

Praktische videolessen & hand-outs

Mogelijkheid tot het stellen van vragen

Hechte online community van gelijkgestemden 

Live-dag waarop we samen de theorie omzetten in de praktijk

"Mensen verwonderen met woorden.

Werken met hart en ziel.

Het verschil maken op waardevolle momenten.

Ook jij kan dat!"

Wat zal je leren?
 

De opleiding tot ceremoniespreker bestaat uit 10 modules. Elke module bouwt voort op de vorige en zorgt ervoor dat je een stevige basis aan kennis en vaardigheden krijgt om zelf als professionele ceremoniespreker aan de slag te gaan.

Module 1 | Een duik in de wereld van de ceremoniespreker

In deze module neem ik jou mee in de wereld van de ceremonies. Je leert hoe ceremonies in elkaar zitten, hoe ze vorm krijgen, uit welke elementen ze bestaan en welke soorten er zijn. Daarnaast leer ik jou ook de markt en het netwerk kennen, de verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan, de rollen die je kan opnemen, enz. 

Module 2 | Ceremonie-opstellingen en praktische organisatie

In de 2e module gaan we dieper in op de praktische organisatie van een ceremonie. Denk maar aan: Welke opstellingen zijn er mogelijk? Hoe kan je met de opstelling de sfeer van een ceremonie bepalen? Wat met aankleding en styling? Hoe implementeer je muziek en geluid? Enz.

Module 3 | Klantencontact en gesprekstechnieken

In module 3 leer ik jou hoe je je dienstverlening en workflow kan opstellen, hoe je je klanten hierin meeneemt en welke technieken je bij je gesprekken kan inzetten om het verhaal van elke klant zo goed mogelijk te kunnen vatten en een aanbod op maat te kunnen creëren.

Module 4 | Ceremonievormgeving en concepten

In module 4 leer ik jou hoe je een ceremonie kan opbouwen en vormgeven, hoe je op zoek gaat naar een concept of rode draad en hoe je creatief aan de slag kan gaan zodat elke ceremonie die je creëert een persoonlijke, unieke en leuke toets krijgt.

Module 5 | Coördinatie en uitwerking

Module 5 gaat helemaal over het uitwerken van een ceremonie. Hoe begin je aan een draaiboek? Hoe volg je meerdere ceremonies tegelijkertijd op? Wanneer neem je contact op met sprekers, zoals familie en vrienden? Hoe brief je hen het best? Welke partners dien je te contacteren? Welke timing dien je te respecteren? Enz.

Modules 6 & 7 | Creatief schrijven en storytelling

In module 6 en 7 gaan we aan de slag met woorden! Ik leer jou alles over het schrijven van boeiende verhalen en innemende teksten. Denk maar aan: hoe giet je alle info die je verkregen hebt nu in een tekst? Hoe behoud je het overzicht? Welke schrijftips en -tricks zijn er? Wat is storytelling en hoe ga je ermee aan de slag? Enz.

Extra: als je premium of vip cursist bent, krijg je de kans om de aangeleerde technieken uit module 6 en 7 onder begeleiding in te oefenen tijdens een praktische workshop op de live-dag.

Modules 8 & 9 | Spreken voor publiek, spreken met impact

Modules 8 en 9 zijn werkelijk de kers op de taart. Jouw verhaal is af, de ceremonie is praktisch uitgewerkt, en nu ga je eindelijk spreken! Ik leer jou alles over de kracht van verwondering, over spreken voor publiek, over interactie, over intonatie, over het leiden van een ceremonie, over lichaamshouding én over hoe jij vol zelfvertrouwen vooraan kan staan.

Extra: als premium of vip cursist kan je tijdens de live-dag met deze technieken aan de slag tijdens een praktische workshop. Hier kan je de theorie onder begeleiding leren omzetten in de praktijk.

Module 10 | De ceremoniedag

In module 10 leer je tot slot alles over de ceremoniedag zelf. Welke kledij is gepast? Hoe bereid je jezelf best voor? Hoe zorg je voor een vlotte opstart? Hoe begeleid je de ceremoniegasten? En de familie? Wanneer onderneem je welke actie? ... Kortom, met het afronden van deze module ben je helemaal klaar om er zelf te gaan staan!

Tip: Krijg je naast dit alles graag persoonlijke begeleiding, coaching en feedback? Voelt het beter om je eerste stappen te zetten met een vertrouwenspersoon aan je zijde? Dan is het vip traject ongetwijfeld iets voor jou.

 

Bonusmateriaal
 

Wie gaat voor de premium of de vip formule wordt verwend

met extra bonusmateriaal.

 

Twee e-books vol met waardevolle info die net buiten de cursus vielen, maar die ik jou zeker niet wilde onthouden omdat ze jou zeker dat extra duwtje in de rug zullen geven.

 

Beide e-books focussen op het opstarten en runnen van

een succesvolle business als ceremoniespreker.

Want naast de nodige kennis en vaardigheden over de job zelf, is het ook verdraaid handig als je weet hoe je snel jouw ideale klanten aantrekt.

 • Je kan de opleiding volledig zelfstandig (eventueel aangevuld met hulp) volgen via het online leerplatform van de Merveil Academy.
   

 • De opleiding bestaat uit 10 modules met 25 praktische videolessen.
   

 • Elke week wordt er een module vrijgegeven. Dit betekent dat je na 10 weken aan de slag kan.
   

 • Alle leerstof, videomateriaal en teksten blijven gedurende 6 maanden beschikbaar. Zo heb je ruim de tijd om alles op je eigen tempo te verwerken.
   

 • Aanvullend op de theorie kan je er ook voor opteren om het geleerde om te zetten in de praktijk. Tijdens een live-dag gaan we samen met de hele groep cursisten aan de slag.
  Een zalige, inspirerende dag onder gelijkgestemden!

   

 • Aan de cursus hangt ook een online community vast. Hierin kan je al je vragen stellen, kan je je ervaringen delen met anderen en kan je leren van elkaar.
   

 • Wie helemaal een droomstart wil nemen, kan ook kiezen voor de online opleiding in combinatie met intensieve 1-op-1 coaching door Stefanie. Meekijken achter de schermen bij een ceremonie van Merveil? Dat kan! Stefanie als jouw grootste fan op de laatste rij bij één van jouw eerste ceremonies? Dat ook!

Praktisch

Formules

Een echte storyteller weet dit als geen ander: geen enkel verhaal of individu is hetzelfde. En laat dat nu net zo zijn als het gaat om leren.

Ook jij leert het beste op jouw manier. Toch?

Onderstaande formules bieden voor elk wat wils en evolueren van volledige zelfstudie tot een op-en-top-begeleid traject.

 

Solo of omringd met de beste zorgen?

Benieuwd wat jou het beste past.

 

ONLINE

 • 10 modules met 25 praktische videolessen

 • Overzichtelijke hand-outs met extra uitleg en opdrachten

 • 6 maand toegang tot alle cursusmateriaal

  

€ 1.497
 

(of € 527 in 3 termijnen)

 

PREMIUM

 • 10 modules met 25 praktische videolessen

 • Overzichtelijke hand-outs met extra uitleg en opdrachten

 • 6 maand toegang tot alle cursusmateriaal


   

 • Onbeperkt toegang tot de online ceremoniesprekers-community

 • 24/7 support   

 • 1 live-trainingsdag   

 • Bonus 1: Schrijven aan een sterk merk. Gids voor een succesvolle personal branding als ceremoniespreker.

 • Bonus 2: Waardevolle woorden. Gids voor het bepalen van je ideale prijs als ceremoniespreker.

€ 1.797
 

(of € 627 in 3 termijnen)

 

VIP

 • 10 modules met 25 praktische videolessen

 • Overzichtelijke hand-outs met extra uitleg en opdrachten

 • 6 maand toegang tot alle cursusmateriaal.


   

 • Onbeperkt toegang tot de online ceremoniesprekers-community

 • 24/7 support   

 • 1 live-trainingsdag   

 • Bonus 1: Schrijven aan een sterk merk. Gids voor een succesvolle personal branding als ceremoniespreker.

 • Bonus 2: Waardevolle woorden. Gids voor het bepalen van je ideale prijs als ceremoniespreker.

 


 

 • Vijf persoonlijke
  1-op-1 coachingsgespekken met Stefanie gedurende het traject.

 • 1 Merveil ceremonie live mee te volgen

 • 1 eigen ceremonie met begeleiding en feedback van Stefanie

€ 3.997
 

(of € 1.333 in 3 termijnen)

 

 

Begin dit jaar startte ik met de opleiding tot ceremoniespreker. Ik was vooral benieuwd en had een voorzichtige 'goesting' om deze weg verder in te slaan.
Die goesting is alleen maar groter geworden, vooral dankzij het aanstekelijke enthousiasme van Stefanie en de oprechte liefde voor haar vak.
De online lessen maken het bovendien makkelijk om zélf te beslissen wanneer en hoelang je kijkt.
Ik denk niet dat ik ooit liever 'naar de les' ben geweest.

- Marianne -

 

Welke formule zit jou als gegoten?

ONLINE

"Ik ben een echte solo-verwonderaar. Met de basis heb ik genoeg"

Met de online formule verwerk je de cursus volledig op eigen houtje en op eigen tempo.

 

Elke week komt er in de online academy 1 module vrij en kan je je kennis verder opbouwen.

De modules komen vrij over 10 weken zodat je telkens voldoende tijd hebt om de leerstof van die week te verwerken.

 

Na 10 weken zelfstudie kan je aan de slag als ceremoniespreker. Je zet de theorie zelf om in de praktijk.

PREMIUM

"Heerlijk om te leren en te groeien samen met andere ceremoniesprekers."

De premium formule combineert het beste van beide werelden: je gaat zelf aan de slag met de leerstof op het online leerplatform én krijgt daarbij hulp en ondersteuning wanneer nodig.

In de online community kom je in contact met andere cursisten en kan je je ervaringen delen. Hoe fijn is het niet om te horen hoe anderen het doen? Wat zijn hun creatieve ideeën? En hoe kan de groep jou helpen als je ergens mee vastloopt? Eén ding is zeker: kies je voor de premium formule, dan sta je er nooit alleen voor.

Daarnaast kan je in de community ook al je vragen stellen aan Stefanie. Zo weet je zeker dat je alle leerstof juist verwerkt.

VIP

"Tijd voor een nieuwe start! Ik gun mezelf daarbij het allerbeste."

Alleen het allerbeste. Met de VIP formule gun je jezelf de beste en de snelste start die je jezelf kunt schenken.

Als VIP cursist geniet je van alle voordelen van de premium formule, aangevuld met de voordelen van een persoonlijk coachingstraject. Tijdens je traject heb je 5 keer een online 1-op-1 gesprek van 1 uur met Stefanie. Hierin bespreek je al je vorderingen, krijg je feedback, advies op maat en kan je al je vragen stellen.

Daarnaast krijg je de unieke kans om een Merveil ceremonie live mee te maken. Zo ervaar je zelf hoe het er aan toe gaat tijdens een ceremonie en kan je je oren en ogen de kost geven.

Ook eens je zelf aan de slag gaat als ceremoniespreker, word je niet aan je lot overgelaten. Tijdens één van je eerste, eigen ceremonies is Stefanie aanwezig om jou te steunen, jou de laatste tips mee te geven en om jou nadien van waardevolle feedback te voorzien. Zo kan je bij dat spannende begin van je carrière toch starten met een vertrouwd en rustig gevoel.

Wist je dat je jouw investering razendsnel terugverdient?

Zo verdien je de investering van je VIP traject al terug bij je eerste 3 à 5 ceremonies. Voor het premium traject zelfs al bij je eerste 2 à 3.

 

Je neemt daarbovenop een vliegende start, want je stapt naar je eerste klanten toe met een ruime bagage aan kennis, vertrouwen en ondersteuning.

Kriebelt het in je hart, maar zitten er nog twijfels in je hoofd?

Ga dan zeker eens door de meest gestelde vragen over de opleiding.

Niet gevonden wat je zocht? Stuur Stefanie gerust een persoonlijk bericht. Dan bekijken we samen hoe dit alles kan passen in jouw persoonlijke verhaal.

  2020. Merveil Academy

Alle rechten voorbehouden

Algemene Voorwaarden - Privacyverklaring

De foto's op deze website werden gemaakt door Elisabeth Van Lent, Irmy Photography en Franky and Fish.