top of page
Home Opleiding
Merveil Academy 43.jpg

Businesstraject voor Ceremoniesprekers

De job van ceremoniespreker, ritueelbegeleider, storyteller,  ceremonievormgever is zalig! Al voer je die job natuurlijk in de meeste gevallen als zelfstandig ondernemer uit.

Dat brengt heel wat met zich mee.

Hoe start je het beste op? Welke zaken heb je nodig?

Hoe stel je je algemene voorwaarden op?

Welk klantenproces doorloop je?

En hoe kom je aan je eerste klanten?

Ook als je al even bezig bent als ceremoniespreker bots je regelmatig op uitdagingen. Hoe kan je groeien? Vanaf wanneer kan je je prijs laten stijgen? Hoe bouw je je netwerk verder uit? 

In het Businesstraject voor Ceremoniesprekers word je begeleid bij je opstart en bij je groei. Samen gaan we aan de slag met alles wat je moet weten om van jouw passie een winstgevende business te maken.

Als je werkt met hart en ziel, dan mag

dat ook renderen.

En net daar knelt het voor veel ceremoniesprekers.

Want hoe zorg je ervoor dat je kan leven van jouw passie?

Welke prijzen mag je daarvoor vragen?

Hoe kom je aan voldoende opdrachten?

En hoe laat je jouw persoonlijke business jaar op jaar groeien?

Merveil Academy 141.jpg

Ik deed het jou voor

Toen ik in 2017 mijn eigen zaak als ceremoniespreker en storyteller voor persoonlijke ceremonies op maat oprichtte, was ik zo goed als alleen op de (Belgische) markt. Het beroep was ongekend en soms ook nog onbemind.

Ik slaagde erin het beroep van ceremoniespreker en storyteller mee op de kaart te zetten en liet mijn eenmanszaak uitgroeien tot een gezond bedrijf met 5 storytellers. Merveil is tot op vandaag één van de grotere spelers op de Belgische ceremoniemarkt.

Na al die jaren ondernemen weet ik als geen ander hoe het voelt om woorden te combineren met cijfers. Want je mag je job nog met zoveel passie doen, je zaak moet natuurlijk ook rendabel zijn. Iets wat ik met mijn economische achtergrond maar al te goed besefte bij mijn opstart.

 

Ik deel mijn kennis met jou en vertel je graag hoe jij ook jouw bedrijf de best mogelijke start en groei kan gunnen.

Schermafbeelding 2024-02-19 092605.png
Schermafbeelding 2024-02-19 092640.png

Al jouw vragen over ondernemen als

ceremoniespreker beantwoord.

En dat binnen een veilige community van gelijkgestemden.

Vaak allemaal in dezelfde fase van het ondernemerschap.

Dat geeft moed. Dat zorgt voor inspiratie.

Online leren

8 uitgebreide modules

Tal van voorbeelden &
cases uit de praktijk

Videolessen en hand-outs

Leren op eigen tempo

 

Q&A sessies

2 online Q&A sessies in groep

Antwoord op al je vragen

Contact met mede-cursisten

Motivatie en inspiratie

 

Community

24/24 - 7/7 toegang tot de online community

Contact met mede-cursisten en trainer

Een antwoord op al je vragen

 

Voorsprong

Starten met kennis van zaken geeft je een enorme voorsprong op je concurrenten

Je wint tijd en geld

Je kan volledige focussen op wat je het liefste doet

 

Wat zal je leren?

Het Businesstraject voor Ceremoniesprekers bestaat uit 8 modules met thema's en vraagstukken die elke zelfstandige ceremoniespreker moet aanpakken bij het runnen van een eigen business.

Tijdens de Q&A sessies gaan we in groep dieper in op de vragen die bij jou leven.

Zo krijg je exacte die ondersteuning die jij nodig hebt.

Merveil Academy 183.jpg

Administratie en boekhouding

Financiële en administratieve regels voor ceremoniesprekers

In deze module ontdek je hoe je je eigen zaak als ceremoniespreker administratief opstart. Waar vraag je een ondernemingsnummer aan? Hoe worden je sociale bijdragen berekend? Heb je bepaalde verzekeringen, attesten of vergunningen nodig? Welke boekhouding moet je bijhouden? Enz. We baseren ons hiervoor op de Belgische regelgeving.

Een sterk ondernemingsplan

Een concrete richting aan jouw dromen om verhalen te vertellen

Starten zonder ondernemingsplan is als varen zonder navigatie.

Een duidelijk ondernemingsplan zorgt voor focus en voor dat stapje voor tijdens elke fase van je groeitraject. Samen denken we na over wat jij nu echt wil bereiken, wie je zal bedienen en hoe je dat zal doen. Aan het einde van deze module heb jij jouw concreet plan in handen.

Businesstraject overzicht moduls
Merveil Academy 245.jpg

Financieel plan en prijszetting

Alles over de juiste prijs voor jouw werk en een rendabele business

Weet jij hoe je de juiste prijs voor je diensten berekent? Of wat de gangbare marktprijzen voor ceremonies zijn? Durf jij te vragen wat je waard bent? Of vraag je eigenlijk al jarenlang te weinig? De juiste prijs voor wat jij doet is van levensbelang voor jouw ceremoniebedrijf. In deze module leer je alles over het berekenen en bepalen van jouw prijzen. 

Personal
branding

Hoe spring jij eruit als ceremoniespreker in een groeiende markt?

Als ceremoniespreker sta je vaak zelf in de kijker. Jij bent de spil van jouw bedrijf. Hoe zorg je er nu voor dat een potentiële klant voor jou kiest en niet voor een ander? Hoe maak je het verschil? En hoe ga je moeiteloos verkopen zonder je eigenheid daarbij te verliezen? We gaan aan de slag met personal branding en handige tools om die in realiteit om te zetten.

Merveil Academy 115.jpg

Verkopen

Hoe vind je je ideale klant en hoe zorg je dat die van je koopt?

Voor je een ceremonie mag begeleiden, moet je die natuurlijk eerst verkopen. Dit stukje is voor veel ceremoniesprekers het moeilijkste deel van het ondernemerschap. Je voelt je immers helemaal geen verkoper. En je wil al helemaal niet opdringerig overkomen.

Herkenbare zaken die we in deze module samen gaan aanpakken. Je ontdekt hoe je een portfolio opbouwt, waar je aan klanten komt en welke zaken cruciaal zijn bij jouw verkoopsgesprekken.

Partnerschappen

Hoe kan je groeien door samen te werken met de juiste partners?

Ondernemen doe je nooit alleen. Ook niet als ceremoniespreker. In deze module leer je het belang van goede partnerschappen kennen en ontdek je welke afspraken en manieren van werken gangbaar zijn. Hoe is het bijvoorbeeld om voor een begrafenisondernemer te werken als zelfstandig ceremoniespreker? En vragen alle eventplanners een commissie? We beantwoorden alle vragen en verbreden hier je markt.

Merveil Academy 247.jpg

Administratieve
opvolging

Over algemene voorwaarden, offertes, facturen, ea. voor ceremoniesprekers

Algemene voorwaarden, offertes, facturen e.a. vormen een stevige basis voor jouw samenwerking met klanten en leveranciers. Als ceremoniespreker opereer je bovendien in een  markt met een unieke eigenheid. In deze module leer je hoe je je zaak financieel-juridisch stevig neerzet. Zo werk je niet alleen efficiënt maar ook slim, want wie de risico's op voorhand goed bekijkt, die kent nadien minder problemen.

Jouw online zichtbaarheid

Zelf aan de slag met jouw online zichtbaarheid

Hoe bouw je zelf een website? Wat vertelt Google Analytics jou over de bezoekers van je website? En hoe stel je dit in? Is sociale media werkelijk zo belangrijk voor ceremoniesprekers? En welke zaken mag je zeker niet vergeten als je die mooie beelden van je laatste ceremonieproject met de wereld deelt? We gaan aan de slag met krachtige tools voor jouw online zichtbaarheid zodat straks iedereen weet wat jij doet.

Klaar om jouw zaak als ceremoniespreker een boost te geven?

De volgende editie van de opleiding start op

29 april 2024

Een onweerstaanbaar

duo-aanbod

Wist je dat je de Opleiding tot Ceremoniespreker en het Businesstraject voor Ceremoniesprekers kan combineren?

Een hele slimme zet, want zo zet je in op de twee belangrijkste kanten van de job van ceremoniespreker: de technische kant (kennis over het bouw van ceremonies, het schrijven, het spreken) én de ondernemerskant

Je geniet zo van alle boeiende kennis over het bouwen en creëren van ceremonies en tekent meteen ook de eerste lijnen van je zelfstandige zaak uit.

Wie bij inschrijving voor het duo-aanbod kiest, krijgt bovendien een gigantische korting van 1000 euro excl. BTW op het inschrijvingsbedrag voor beide opleidingen. Een no-brainer als je 't ons vraagt!

Je krijgt bovendien twee jaar toegang tot alle leermateriaal en de community. Alle tijd om de beste start of groei te maken die jij als ceremoniespreker nodig hebt.

Merveil Academy 259 (1).jpg
Schermafbeelding 2024-02-19 092705.png
Schermafbeelding 2024-02-19 092942.png

Praktisch

 • Je kan de opleiding volledig zelfstandig volgen via het online leerplatform van de Merveil Academy.
   

 • De opleiding bestaat uit 8 modules met praktische videolessen en hand-outs. Alle modules zijn meteen beschikbaar waardoor je zelf het tempo bepaalt.
   

 • Tijdens het traject plannen we 2 online Q&A-sessies in waarin je al je vragen kan stellen.
   

 • Alle leerstof, videomateriaal en teksten blijven gedurende 2 jaar beschikbaar. Zo heb je ruim de tijd om alles op jouw ritme te verwerken.
   

 • Aan de cursus hangt ook een online community vast. Hierin kan je al je vragen stellen, kan je je ervaringen delen met anderen en kan je leren van elkaar. 
   

 • Wil je graag opstarten met de opleiding? Er start een nieuwe groep op maandag 29 april 2024. Wie op de nieuwslijst is ingeschreven, krijgt als eerste de kans om in te schrijven.
   

 • Wist je dat je als Vlaamse ondernemer ook kan genieten van 30% subsidie op je inschrijvingsgeld? De Merveil Academy is erkend dienstverlener opleiding bij de KMO-Portefeuille.
   

 • Kies je voor het duo-aanbod en schrijf je ook meteen in voor de Opleiding tot Ceremoniespreker? Dan geniet je van een fantastische korting van maar liefst 1000 euro excl. BTW!

Merveil Academy 103.jpg
Schermafbeelding 2024-02-19 092459.png
Merveil Academy 257.jpg

Inschrijven

 • De investering voor het Business-traject voor Ceremoniesprekers is 1.500 euro excl. BTW. 
   

 • Je kan kiezen voor een betaling in 6 maandtermijnen van 270 euro excl. BTW.
   

 • Als Vlaamse ondernemer kan je met de KMO-portefeuille genieten van 30% korting op je inschrijvingsgeld. Je betaalt dan slechts 1.050 euro excl. BTW. We helpen jou met een duidelijk stappenplan om dit in orde te brengen.
   

 • Als je kiest voor de KMO-Portefeuille, is het niet mogelijk om in termijnen te betalen.
   

 • De Merveil Academy is erkend dienstverlener opleiding bij de KMO-Portefeuille - DV-0245174.
   

 • Tip! Koppel jouw business-traject aan een diepgaande opleiding tot ceremoniespreker. Met dit duo-aanbod geniet je van maar liefst 1.000 euro excl. BTW korting. Ook als je reeds actief bent als ceremoniespreker kunnen de inzichten jou verrijken en inspireren. Mooi meegenomen toch?!
   

 • De deuren van de Merveil Academy gaan slechts enkele keren per jaar open. Momenteel kan je inschrijven voor de groep van 29.04. Daarna gaan de deuren opnieuw voor langere tijd dicht.

Schermafbeelding 2024-02-16 094424.png
Schermafbeelding 2024-02-19 092551.png
Merveil Academy 63 (1).jpg

"Vandaag, morgen of volgend jaar, het juiste moment komt nooit.

De wereld heeft jouw gave meer dan ooit nodig, dus neem die eerste stap, laat je inspireren, groei en geniet"

Merveil Academy 57.jpg

Ja, hou me op de hoogte!

Word je graag als eerste op de hoogte gebracht als de inschrijvingen starten?

Schrijf je dan in op de nieuwslijst.

Je krijgt al het nieuws als eerste te horen.

bottom of page