top of page
Home Opleiding

Opleiding tot

Ceremoniespreker

Hou je van woorden, mensen en hun verhalen?

Heb je een vlotte pen en stem?

Wil je het verschil maken op momenten die er echt toe doen?

Ook jij kan ceremoniespreker worden!

Merveil's bezielster Stefanie, bundelt alle kennis en ervaring die ze de voorbije zeven jaar als storyteller/ceremoniespreker opdeed en brengt dit in een complete opleiding tot ceremoniespreker.

 

Je volgt de opleiding vlot en op eigen tempo via het online leerplatform van de Academy. Daarnaast maak je daarmee ook deel uit van een warme online ceremoniesprekers-community waarin al je vragen beantwoord worden en je je ervaringen deelt met andere cursisten. 

Wil je daarnaast ook hulp bij het runnen van je zaak als ceremoniespreker/storyteller? Ook dat is mogelijk.

Merveil Academy 87.jpg

De meest complete opleiding

tot ceremoniespreker 

die je je kan wensen.

Op jouw eigen tempo.

Met hulp en antwoord op al je vragen.

Omringd door gelijkgestemden.

Online leren

14 uitgebreide modules.

Tal van voorbeelden &
cases uit de praktijk.

Videolessen en hand-outs.

Leren op eigen tempo.

 

Q&A sessies

5 online Q&A sessies in groep.

Bespreken van cases.

Antwoord op al je vragen.

Contact met mede-cursisten. 

Motivatie en inspiratie.

 

Community

24/24 - 7/7 toegang tot de online community.

Contact met mede-cursisten en trainer.

Een antwoord op al je vragen.

Grasduinen door tientallen vragen en antwoorden.

 

Oefeningen

Je krijgt de kans om een ceremonie-oefencase uit te werken.

Je krijgt hierop 1-op-1 feedback van de lesgever.

Daarnaast zijn in de cursus tal van reflectievragen en oefeningen verweven.

 

Live-dag

We ontmoeten elkaar in levende lijve tijdens een boeiende dag.

Je hoort de verhalen van je mede-cursisten.

Je krijgt een extra dosis ceremonie-inspiratie. De kers op de taart.

Wij voorzien hapjes en drankjes.

Merveil Academy 99.jpg

Certificaat

Jouw erkenning als professionele ceremoniespreker.

Werk je de oefencase uit? Dan ontvang je aan het einde van de opleiding een officieel opleidingscertificaat op naam.

Een professionele indruk bij klanten en partners.

Merveil Academy 135.jpg

Wat zal je leren?

De theorie in de Opleiding tot Ceremoniespreker bestaat uit

10 basismodules en 4 verdiepende themamodules.

Elke module bouwt voort op de vorige en zorgt ervoor dat je een stevige basis aan kennis en vaardigheden krijgt om als professionele ceremoniespreker aan de slag te gaan.

Je ontvangt een certificaat van opleiding en kan daarna aan de slag als ceremoniespreker- en vormgever voor elk type ceremonie (huwelijk, afscheid, geboorte, lentefeest, ...).

Basismodules

Alle basiskennis die een ceremoniespreker op zak moet hebben.

Merveil Academy 115.jpg

Module 1

Een duik in de wereld van de ceremoniespreker

In deze module nemen we jou mee in de wereld van de ceremonies. Je leert hoe ceremonies in elkaar zitten, hoe ze vorm krijgen, uit welke elementen ze bestaan en welke soorten er zijn. Daarnaast leer je ook de markt en het netwerk kennen, de verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan, de rollen die je kan opnemen, enz. 

Module 2

Ceremonie-opstellingen en praktische organisatie

In de 2e module gaan we dieper in op de praktische organisatie van een ceremonie. Denk maar aan: Welke opstellingen zijn er mogelijk? Hoe kan je met de opstelling de sfeer van een ceremonie bepalen? Wat met aankleding en styling? Hoe implementeer je muziek en geluid? Enz.

Module 3

Klantencontact en gesprekstechnieken

In module 3 leer je hoe je je dienstverlening en workflow kan opstellen, hoe je je klanten hierin meeneemt en welke technieken je bij je gesprekken kan inzetten om het verhaal van elke klant zo goed mogelijk te kunnen vatten en een aanbod op maat te kunnen creëren.

Module 4

Ceremonievormgeving en concepten

In module 4 leer je hoe je een ceremonie kan opbouwen en vormgeven, hoe je op zoek gaat naar een concept of rode draad en hoe je creatief aan de slag kan gaan zodat elke ceremonie die je creëert een persoonlijke, unieke en leuke toets krijgt.

Merveil Academy 229.jpg
Merveil Academy 245 (1).jpg

Module 5

Coördinatie en uitwerking van een ceremonie

Module 5 gaat helemaal over het uitwerken van een ceremonie. Hoe begin je aan een draaiboek? Hoe volg je meerdere ceremonies tegelijkertijd op? Wanneer neem je contact op met sprekers, zoals familie en vrienden? Hoe brief je hen het best? Welke partners dien je te contacteren? Welke timing dien je te respecteren? Enz.

Module 6

Creatief schrijven en storytelling

In module 6 en 7 gaan we aan de slag met woorden! Je leert alles over het schrijven van boeiende verhalen en innemende teksten. Denk maar aan: hoe giet je alle info die je verkregen hebt nu in een tekst? Hoe behoud je het overzicht? Welke schrijftips en -tricks zijn er? Wat is storytelling en hoe ga je ermee aan de slag? Enz.

Module 7

Creatief schrijven en storytelling

In module 6 en 7 gaan we aan de slag met woorden! Je leert alles over het schrijven van boeiende verhalen en innemende teksten. Denk maar aan: hoe giet je alle info die je verkregen hebt nu in een tekst? Hoe behoud je het overzicht? Welke schrijftips en -tricks zijn er? Wat is storytelling en hoe ga je ermee aan de slag? Enz.

Module 8

Spreken voor publiek, spreken met impact

Modules 8 en 9 zijn werkelijk de kers op de taart. Jouw verhaal is af, de ceremonie is praktisch uitgewerkt, en nu ga je eindelijk spreken! Je leert alles over de kracht van verwondering, over spreken voor publiek, over interactie, over intonatie, over het leiden van een ceremonie, over lichaamshouding én over hoe jij vol zelfvertrouwen vooraan kan staan.

Merveil Academy 87.jpg
Merveil Academy 245 (1).jpg

Module 9

Spreken voor publiek, spreken met impact

Modules 8 en 9 zijn werkelijk de kers op de taart. Jouw verhaal is af, de ceremonie is praktisch uitgewerkt, en nu ga je eindelijk spreken! Je leert alles over de kracht van verwondering, over spreken voor publiek, over interactie, over intonatie, over het leiden van een ceremonie, over lichaamshouding én over hoe jij vol zelfvertrouwen vooraan kan staan.

Module 10

De ceremoniedag

In module 10 leer je tot slot alles over de ceremoniedag zelf. Welke kledij is gepast? Hoe bereid je jezelf best voor? Hoe zorg je voor een vlotte opstart? Hoe begeleid je de ceremoniegasten? En de familie? Wanneer onderneem je welke actie? ... Kortom, met het afronden van deze module ben je helemaal klaar om er zelf te gaan staan!

Themamodules

Extra verdiepende inzichten per type ceremonie

Afscheid

Afscheidsceremonies

Afscheidsceremonies vragen een speciale aanpak. Omgaan met rouw en verdriet is niet evident en er heerst daarnaast een ware rouwrevolutie op de markt. In deze verdiepende module wordt je helemaal ondergedompeld in ceremonievormgeving bij afscheid.

Merveil Academy 119.jpg
Merveil Academy 183.jpg

Huwelijk

Huwelijksceremonies

De liefde van twee mensen mogen vangen in woorden is het mooiste dat er is. Huwelijksceremonies zijn ruim bekend en veelgevraagd. Deze verdiepende module stoomt je klaar voor het creëren van de allermooiste huwelijksceremonies.

Merveil Academy 195.jpg

Mijlpaalfeest

Ceremonies voor mijlpalen, lentefeest, communie

De groei en ontwikkeling van een kind is een fantastisch gebeuren met mooie mijlpalen onderweg. Steeds meer ouders kiezen voor hun kind voor een alternatieve manier van vieren. Weg van de traditionele communie in de kerk. In deze module ontdek je tal van leuke manieren om deze momenten in te kleuren.

Geboorte

Geboorteceremonies

Het creëren van zinvolle momenten bij nieuw leven is ongelofelijk mooi. Bij dit type ceremonies kan je heel creatief zijn en net dat is fijn om te ontdekken. Je leert dit groeiende stukje van de markt beter kennen.

Merveil Academy 91.jpg
Overzicht modules CS

Voel je het kriebelen?

De volgende editie van de opleiding start op

29 april 2024

De inschrijvingen zijn geopend, dus claim snel je plekje.

Merveil Academy 219.jpg

Een onweerstaanbaar

duo-aanbod

Wist je dat je de Opleiding tot Ceremoniespreker en het Businesstraject voor Ceremoniesprekers kan combineren?

Een hele slimme zet, want zo zet je in op de twee belangrijkste kanten van de job van ceremoniespreker: de technische kant (kennis over het bouw van ceremonies, het schrijven, het spreken) én de ondernemerskant

Je geniet zo van alle boeiende kennis over het bouwen en creëren van ceremonies en tekent meteen ook de eerste lijnen van je zelfstandige zaak uit.

Wie bij inschrijving voor het duo-aanbod kiest, krijgt bovendien een gigantische korting van 1000 euro excl. BTW op het inschrijvingsbedrag voor beide opleidingen. Een no-brainer als je 't ons vraagt!

Je krijgt bovendien twee jaar toegang tot alle leermateriaal en de community. Alle tijd om de beste start of groei te maken die jij als ceremoniespreker nodig hebt.

Praktisch

 • Je kan de opleiding volledig zelfstandig volgen via het online leerplatform van de Merveil Academy.
   

 • De opleiding bestaat uit 14 modules met praktische videolessen.
   

 • We starten op met een online introductiesessie in groep en tijdens de eerste zes maanden van je traject plannen we met de groep ook 4 online Q&A calls in. Zo blijf je gemotiveerd en ondersteund.
   

 • Elke week wordt er een nieuwe module vrijgegeven zodat je alles gefaseerd kan doornemen. Uiteraard doe je dit op eigen tempo. Tijd genoeg om alles in te plannen zoals het jou best past.
   

 • Alle leerstof, videomateriaal en teksten blijven gedurende 2 jaar beschikbaar. Zo heb je ruim de tijd om alles op jouw ritme te verwerken.
   

 • Tijdens de live-dag kan je je mede-cursisten ook in levende lijve leren kennen. Een zalige, inspirerende dag onder gelijkgestemden!
   

 • Aan de cursus hangt ook een online community vast. Hierin kan je al je vragen stellen, kan je je ervaringen delen met anderen en kan je leren van elkaar. Het leerplatform bruist ondertussen van de boeiende vragen, antwoorden en inspiratietips van alle deelnemers die je reeds voor gingen
   

 • Je ontvangt bij inschrijving de kalender met de live groepsmomenten. Geen nood als je er niet kan bij zijn. Alle online begeleidingsmomenten worden opgenomen en zijn nadien op eigen tempo te herbekijken.
   

 • Wil je graag opstarten met de opleiding? Er start een nieuwe groep op maandag 29 april 2024. Wie op de nieuwslijst is ingeschreven, krijgt als eerste de kans om in te schrijven.
   

 • Wist je dat je als Vlaamse ondernemer ook kan genieten van 30% subsidie op je inschrijvingsgeld? De Merveil Academy is erkend dienstverlener opleiding bij de KMO-Portefeuille.

Merveil Academy 201.jpg
Merveil Academy 257.jpg

Inschrijven

 • De investering voor de opleiding bedraagt 2.400 euro excl. BTW. 
   

 • Je kan kiezen voor een betaling in 6 maandtermijnen van 415 euro excl. BTW.
   

 • Als Vlaamse ondernemer kan je met de KMO-portefeuille genieten van 30% korting op je inschrijvingsgeld. Je betaalt dan slechts 1.680 euro excl. BTW. We helpen jou met een duidelijk stappenplan om dit in orde te brengen.
   

 • Als je kiest voor de KMO-Portefeuille, is het niet mogelijk om in termijnen te betalen.
   

 • De Merveil Academy is erkend dienstverlener opleiding bij de KMO-Portefeuille - DV-0245174.
   

 • Tip! Wil je de opleiding meteen koppelen aan een diepgaand traject voor jouw business? Slim! We hebben voor jou een grote korting voorzien.
   

 • De deuren van de Merveil Academy gaan slechts enkele keren per jaar open. Schrijf je dus zeker in op de nieuwslijst als je als eerste wil vernemen wanneer de inschrijvingen voor de volgende editie opengaan.

Merveil Academy 279.jpg

Wist je dat je investering zich razendsnel terugverdient?

Zo kan je de investering van je opleiding al terugverdienen bij je eerste 2 ceremonies!

 

De uitgebreide kennis en het vertrouwen waarmee je bovendien aan die eerste ceremonies start, kunnen jouw carrière een razendsnelle start geven. De eerste indruk die je maakt bij publiek, partners en klanten, kan heel veel bepalen. 

 

Je neemt daarmee ook een gigantische voorsprong op je concurrent-starters die hun kennis en kunde tijdens de eerste jaren nog moeten opbouwen.

 

Daarnaast stap je naar je eerste klanten toe met een pak meer vertrouwen dan je het alleen zou moeten doen. Je beschikt over een ruime bagage én een certificaat van opleiding.

 

Tot slot kan je ook na de opleiding steeds rekenen op het mooie netwerk dat je binnen de Merveil Academy opbouwde.

Merveil Academy 29.jpg

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel tijd moet ik inplannen voor het volgen van de opleiding?
  Reken ongeveer 40 uur tijd om de volledige opleiding te doorlopen. Per module reken je zo'n 3 uur in. Uiteraard volg je de opleiding op eigen tempo. Dat wil zeggen dat je de lesmomenten zelf inplant. Sommige cursisten spreiden dit over een jaar, anderen hebben alle lessen doorlopen op 10 weken.
 • Leer ik in de opleiding ook hoe ik een eigen zaak als ceremoniespreker kan opstarten en/of runnen?
  De Opleiding tot Ceremoniespreker focust volledig op de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om sterke ceremonies te bouwen en begeleiden. Alle technische kennis dus. We gaan hierbij niet dieper in op het ondernemersluik. Dat doen we wél in het Businesstraject voor Ceremoniesprekers. Deze cursus is volledig gewijd aan het opstarten en runnen van je zaak. En goed nieuws, want je kan beide cursussen super voordelig combineren! Als je gaat voor het duo-aanbod ontvang je maar liefst 1.000 euro korting op de inschrijvingsprijs. Na inschrijving heb je twee jaar lang toegang tot alle lesmateriaal. Ruim voldoende tijd dus om alles grondig te doorlopen.
 • Wat maakt de opleiding zo uniek?
  De vraag naar ceremoniesprekers groeide de voorbije jaren enorm en voor 2019 kon je daar in België nergens een opleiding voor volgen. De Merveil Academy was de eerste opleidingsinstantie die een professionele opleiding aanbood en heeft daar in die tijd een stevige reputatie mee opgebouwd. De opleidingen zijn enorm uitgebreid en combineren theorie met enorm veel praktijkvoorbeelden. Alle kennis en ervaring wordt bovendien gebundeld in een digitale leeromgeving mét interactie. Dit zorgt ervoor dat dat je de leerstof volgens jouw eigen tempo en vanuit je luie zetel kan volgen en desgewenst toch nog contact hebt met gelijkgestemden.
 • Is er anno 2024 echt nog zoveel vraag naar ceremoniesprekers op de markt? En is dit streekgebonden?
  Het beroep van ceremoniespreker en storyteller wordt steeds populairder en wint nog elk jaar aan belang. Steeds meer mensen leren de waarde van een persoonlijke ceremonie kennen en beslissen om hiervoor te kiezen. Naast huwelijksceremonies, kennen ook de mijlpalen rond afscheid, geboorte en lentefeest een stijgende trend. Ook al groeit het aantal ceremoniesprekers op de markt, toch blijft de vraag groter dan het aanbod. Met Merveil ontvangen wij jaarlijks honderden aanvragen en dit uit alle delen van het land (soms zelfs uit Nederland). Het tekort is dus zeker niet streekgebonden. Het is een feit dat steeds minder mensen naar de kerk gaan en daarvoor een fijn alternatief zoeken. Dit is een trend die zich al een eindje overal laat zien en die zich de komende jaren alleen maar zal doorzetten.
 • Hoe weet ik of ik een goede ceremoniespreker zal zijn?
  Dat weet je natuurlijk pas echt als je eraan begint. Al moet je ook weten dat je er (net zoals met andere nieuwe dingen) steeds beter in wordt. Ceremonie per ceremonie dus. Ceremoniesprekers zijn doorgaans communicatieve, creatieve en empathische mensen. Zo ligt de kracht van een goede ceremoniespreker in het feit dat hij/zij in staat is om zich aan te passen aan wat de mens voor hem/haar wil, maar ook in het feit dat hij/zij goed kan luisteren en de opgevangen verhalen nadien weet om te zetten in woorden. Er is ongelofelijk veel vraag naar mensen die dat kunnen en willen doen.
 • Is er voorkennis vereist om deel te nemen aan de opleiding?
  Heb jij een grote leerhonger en deel jij het enthousiasme voor het beroep van ceremoniespreker? Dan kan je deelnemen! Stefanie neemt je tijdens de opleiding stap voor stap mee in de wereld van de storytelling en de ceremonies. De cursus is zo opgebouwd dat je alles goed kan volgen, ook als je nog geen ervaring hebt. We beginnen bij de basis. Daarnaast kan je met al je vragen terecht in de community waar wij jou zo goed als mogelijk proberen te helpen. Uiteraard is een aanleg voor communiceren, creativiteit, schrijven en spreken mooi meegenomen. Wat dan weer niet wil zeggen dat je daar nu al expert moet in zijn. Als het al leeft in je hart, dan ben je al overal waar je wil zijn!
 • Hoe krijg ik toegang tot de opleiding?
  De opleiding gaat (met uitzondering van de live-dag) volledig door op het online leerplatform van de Merveil Academy. Bij inschrijving ontvang je je persoonlijke logingegevens. Hiermee kan je zowel vanop je PC, als vanop je smartphone/tablet (via de app) inloggen. Je hebt twee jaar toegang tot alle materiaal. Schrijf je zeker in op de nieuwslijst, zo krijg je een seintje als de inschrijvingen van start gaan.
 • Ik kan er niet bij zijn tijdens de online introductiesessie op de startdatum van de opleiding. Is dat een probleem?
  Natuurlijk is het fijner als je erbij bent wanneer we met de ganse groep opstarten, maar alle begrip als dit niet lukt. We nemen de online introductiesessie op zodat je die nadien kan herbekijken. Dat geldt trouwens ook voor de andere Q&A-sessies. Alle reply's komen op het leerplatform. Je bekijkt ze op een moment dat voor jou het beste past.
 • Is er een verschil tussen een ceremoniemeester en een ceremoniespreker?
  Goede vraag! Er is wel degelijk een verschil en beide termen worden vaak door elkaar gehaald. Een ceremoniemeester komt vaak tussen bij huwelijken. Het is de persoon die een huwelijksdag praktisch begeleidt en de ganse dag met het koppel meeloopt. Dit wil zeggen: mensen in en uit de auto's begeleiden, leveranciers ontvangen en aan het werk zetten, de suite opstellen, de geschenken van het koppel wegzetten, kleine praktische probleempjes oplossen, enz. Deze persoon is dus een beetje de persoonlijke PR van het koppel op hun huwelijksdag en heeft een protocollaire functie. Een ceremoniespreker (ook: storyteller, ceremonievormgever, ritueelbegeleider, celebrant, ..) is degene die een ceremonie inhoudelijk uitwerkt (dus in gesprek gaat met mensen, hun verhaal beluistert, een concept bedenkt, ...) en daarna ook alle teksten uitschrijft, sprekers begeleidt en op de dag zelf ook de ceremonie aan elkaar spreekt. Uiteraard kan ook deze persoon ook de ontvangst van de ceremoniegasten voor zijn/haar rekening nemen, maar daar blijft het meestal bij. Op de ceremoniedag ligt de taak van de ceremoniespreker namelijk echt bij het aan elkaar spreken van de ceremonie. De opleiding die de Merveil Academy aanbiedt, is gericht op ceremoniesprekers (storytellers).
 • Wat als ik niet aanwezig kan zijn op de live-dag?
  De datum van de live-dag wordt steeds ruim op voorhand gecommuniceerd. Als je niet aanwezig kan zijn op de eerstkomende live-dag kan je perfect aansluiten bij de eerstvolgende groep op de volgende datum. De live-dag is een zalige aanvulling op de opleiding. De kers op de taart. Jouw aanwezigheid is echter niet verplicht voor het welslagen van je opleiding. Sommige cursisten vinden dit een heerlijke dag, anderen volgen de opleiding liever op eigen houtje. Jij kiest.
 • Ik vind het spannend om de investering te doen. Wat nu?
  Investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling is inderdaad spannend. Wees gerust, het is normaal als je het voelt kriebelen om je in te schrijven en toch nog twijfelt omwille van je budget. Dit is immers een grote stap. Stel jezelf de vraag: "wat kan deze opleiding me opleveren?" Waarschijnlijk bespaart de opleiding jou een hoop geld op een andere manier? Denk maar aan alle tijd die je nodig hebt om zelf alles van nul uit te pluizen, om ervaring en kennis uit te bouwen, om je weg te zoeken op de markt. Denk ook even aan de groeikansen die je jezelf hiermee gunt. Kan dit voor jou het begin van iets nieuws betekenen? Hoeveel is het jou waard om eindelijk iets met je volle hart en ziel te gaan doen? Eén ding is zeker: deze opleiding bevat alle dingen waarvan we als ervaren ceremoniespreker weten dat ze ook voor jou zullen werken. We beloven je dat je waarde voor je geld krijgt en dat we je niet alleen laten met je opstart. Voel je diep vanbinnen dat dit jouw hart blij maakt? Dan is deze stap ongetwijfeld jouw volgende uitdaging.
 • Kan ik in termijnen betalen?
  Ja. Je kan bij het afrekenen kiezen of je de opleiding in 1 of in 6 keer betaalt. Je krijgt in allebei de gevallen direct toegang tot het leerplatform. De termijnen zijn maandtermijnen, dat wil zeggen dat jouw investering over 6 maanden gespreid wordt. Termijnen 2 tem 6 worden automatisch afgehouden van je rekening aan het einde van elke maand. Hier hoef je zelf dus niets voor te doen. Opgelet: maak je graag gebruik van de KMO-Portefeuille? Dan is een betaling in termijnen niet mogelijk. Hiervoor volgen we de inschrijvingsprocedure van de Vlaamse overheid. We bezorgen jou hiervoor bij inschrijving een duidelijk stappenplan.
 • Kan ik de opleidingen inbrengen in mijn boekhouding?
  Jazeker. Vul bij je inschrijving je ondernemingsnummer in in het daartoe betreffende vak. Je krijgt na betaling via e-mail een factuur toegestuurd die je kan inbrengen als opleidingskost in je boekhouding. Ook als je particulier bent, ontvang je trouwens sowieso een factuur bij je inschrijving.
 • Kan ik de algemene voorwaarden ergens nalezen?
  Ja hoor! Die vind je terug onderaan de website en bij betaling in de webshop. Heb je toch nog vragen of is er iets niet duidelijk? Stuur gerust een mailtje naar stefanie@merveil.be.
 • Kan (of moet) ik na het volgen van de opleiding starten als ceremoniespreker voor Merveil?
  De opleiding tot ceremoniespreker die je bij de Merveil Academy volgt, bereidt jou voor om als zelfstandig ceremoniespreker aan de slag te gaan. Jouw deelname garandeert dus geen plekje in het Merveil-team. Omgekeerd ben je ook zeker niet verplicht om voor Merveil te werken. De opleiding staat helemaal los van Merveil
 • Ik ben slechts geïnteresseerd in één onderdeel van de cursus. Kan ik ook losse onderdelen volgen?
  Nee, dat kan niet. We zien de opleiding als een geheel van onderdelen die perfect op elkaar aansluiten. Elk onderdeel is even belangrijk om de job van ceremoniespreker goed te kunnen uitvoeren. Als je bv. niet weet hoe je een sterke ceremonie opbouwt, dan kan je ook geen sterke tekst schrijven. We zijn ervan overtuigd dat de opleiding in zijn geheel de beste start is die je kan nemen en gaan willen cursisten afleveren met een stevige en kwalitatieve bagage.
 • Kan ik op elk moment tijdens het jaar opstarten?
  Nee, de deuren van de opleiding gaan slechts enkele keren per jaar open. We starten op, op vaste momenten. Zo kan elke cursist met volle focus begeleid worden en ontstaat er een fijne groepsdynamiek op het leerplatform. Eens opgestart, kan je de cursus wel op eigen tempo volgen. Elke week komt er een module vrij (10 weken in totaal). Jij plant de te volgen leerstof zelf in in je agenda. Zo doet de één er een half jaar over en de ander slechts 10 weken. Je past alles dus heel flexibel aan, aan jouw leven en jouw leerhonger. Alle leermateriaal blijft 2 jaar voor je beschikbaar, dus tijd genoeg. Wil je als eerste weten wanneer de volgende editie start en zo ook kans maken op de mooie voordelen en extra's die we nav een nieuwe editie weggeven? Schrijf je dan zeker in op de nieuwslijst.
 • Kan ik het Businesstraject later nog toevoegen met de korting van het Duo-aanbod?
  We begrijpen dat het moeilijk kiezen is en dat je je nu misschien veiliger voelt door eerst voor de Opleiding tot Ceremoniespreker te gaan en er dan pas het Businesstraject aan te breien. Toch willen we jou stimuleren om meteen voor het ganse pakket te gaan. De ervaring leert immers dat de combinatie van beide cursussen leidt tot de allerbeste start. Om jou daarin ten volle te ondersteunen, bieden we het Duo-aanbod aan met een gigantische korting van 1.000 euro excl. BTW. Dat wil zeggen dat je het Businesstraject meteen mee kan nemen voor slechts 500 euro excl. BTW extra ipv 1.500 euro excl. BTW extra. Je kan dit mooie voordeel helaas niet meer claimen als je eerder enkel voor de Opleiding tot Ceremoniespreker inschreef. Je kan je uiteraard wel nog inschrijven voor het Businesstraject.
 • Wat als mijn vraag hier niet tussenstaat?
  Geen probleem. Stuur een mailtje naar stefanie@merveil.be en jouw vraag krijgt een antwoord! Wil je liever eens vrijblijvend videobellen om te overleggen of de opleiding iets voor jou kan zijn? Dat kan ook! We plannen samen een moment in.
Merveil Academy 231.jpg
Nieuwslijst

Schrijf me in op de nieuwslijst!

We brengen iedereen op de nieuwslijst als eerste op de hoogte van de opstart van een nieuwe editie. Je ontvangt ook inspirerende e-mails rond ceremonies en storytelling.

Bedankt voor je aanmelding. Je ontvangt een bevestiging in je mailbox.

Merveil Academy 63 (1).jpg
bottom of page