top of page
Home Stefanie

Hoe ik ceremoniespreker werd

Een groot verlangen om iets te doen wat werkelijk het verschil maakte, een verlangen om te werken met mijn hart, om iets te betekenen voor anderen.

 

Een verlangen om mijn passie voor woord in te zetten, om creatief bezig te zijn, om mijn leven in te delen zoals ik dat zelf wilde.

Een verlangen om te antwoorden op de vraag die zoveel mensen hebben: "wie kan ons levensverhaal vertellen op dat moment dat zo belangrijk voor ons is?"

Een verlangen dat me uiteindelijk -via het huwelijk van mijn zus- leidde tot het beroep van ceremoniespreker.

Merveil werd geboren en groeide -samen met mijn hart- uit tot een van de meest gewaardeerde spelers op de markt. Een keuze die mij nog geen moment speet en die me bovendien op de mooiste plaatsen en tot bij de mooiste verhalen bracht.

Al ging mijn weg ook niet zonder vallen en opstaan.

Het begin was moeilijk. Niemand kon me immers vertellen hoe een goede ceremoniespreker te werk ging, wat de ultieme tips & tricks waren en hoe ik alles het best kon aanpakken. Ik zocht het helemaal in mijn eentje uit en bouwde mijn kennis en expertise op aan de hand van mijn gevoel en ervaringen. Dat maakt me ondertussen een expert in mijn vak. Al kan ik je vertellen ... er zijn gemakkelijkere wegen.

 

Althans, dat is mijn bedoeling met deze opleiding. Jou de kennis en de vaardigheden in handen geven die ervoor zorgen dat jij wél snel en voorbereid aan de slag kan.

Ervoor zorgen dat er iemand is die je van op de zijlijn aanmoedigt. Iemand met ervaring, die het meeste wel al eens gezien heeft. Iemand die jou het vertrouwen geeft dat je in het begin nog zo nodig hebt.

 

Herken jij je in mijn verhaal? In delen ervan? Dan is deze school voor ceremoniesprekers gegarandeerd iets voor jou.

Lees gerust verder en ... volg je hart, want dan pas kan je jezelf en anderen verwonderen. Dat is wat Merveil me bracht. En ik wens het jou ook van harte toe!

Stefanie

Merveil_Photocredits @Frankie and Fish 2

"Hoe meer ceremoniesprekers de juiste kennis en ervaring op zak hebben, hoe meer waarde we kunnen leveren op levensmomenten die voor altijd bijblijven"

-Stefanie Clinckemaillie-

maxresdefault.jpg

Podcast

Stefanie was te gast in de Kobe Show en deelde daar haar persoonlijke verhaal en haar kijk op ceremonies.

Je kan de aflevering hier beluisteren via Spotify

of bekijken op YouTube.

"Het is mijn missie om tienduizend ceremoniesprekers wereldwijd te inspireren, coachen en trainen zodat zij op hun beurt in staat zijn om waardevolle momenten van zingeving, dankbaarheid en geluk te creëren op mijlpalen in mensen hun leven"

-Stefanie Clinckemaillie-

bottom of page